Verder met uw leven na kanker

Uw behandelingen zijn klaar, wat nu? Na een intensieve tijd van behandelingen en onzekerheid over uw toekomst, kan het lastig zijn om uw leven zoals het was voordat uw ziek werd, weer op te pakken. Werk, hobby's, uw relaties, seksualiteit, alles voelt of is nu waarschijnlijk anders. Het vertrouwen in uw lichaam is minder, de toekomst ziet er wellicht anders uit. Blijft de kanker weg, moet u nog regelmatig op controle? Er zijn veel initiatieven waar u steun en adviezen kunt vinden om uw leven weer op te pakken. 

Praktische sites en apps

Op onze pagina praktische sites en apps staan links naar fijne adviezen en ervaringen van anderen. Of volg een online programma op uw eigen tempo, zoals de Kanker Nazorg Wijzer. 

Steun bij herstel

De Kanker Nazorg Wijzer
Voor iedereen die herstellende is van kanker, is door de Open Universiteit met financiering van KWF een online programma ontwikkeld dat helpt bij uw herstel. Dit online programma heet De Kanker Nazorg Wijzer en kunt u zelf thuis gebruiken wanneer het u het beste uitkomt.

De Kanker Nazorg Wijzer helpt u inzichtelijk te maken wat er goed gaat en waar u aan wilt werken. U bepaalt zelf waarmee u aan de slag gaat.

Het programma biedt informatie over vermoeidheid, weer aan het werk gaan, relaties, seksualiteit en intimiteit, angst en sombere gevoelens, beweging, voeding en stoppen met roken. Per onderwerp krijgt u adviezen en tips. 

Ook biedt De Kanker Nazorg Wijzer ervaringen van andere ex-patiënten. In verschillende video's vertellen zij over hun herstel. Ook zijn er video's te zien van zorgverleners en deskundigen die uitleg geven over diverse onderwerpen. 

Aan de slag met jouw herstel
Ex-patiënten die de Kanker Nazorg Wijzer eerder hebben gebruikt, zijn heel positief over het programma. Het heeft hen goed geholpen bij hun herstel.

Wilt u gebruikmaken van De Kanker Nazorg Wijzer? Vind hier de link en meer praktische verwijzingen. Na registratie heeft u een half jaar toegang. Een verwijzing van de specialist of huisarts is niet nodig.