Onze medisch specialisten

Maak kennis met onze radiotherapeut-oncologen, physician assistents, nucleair geneeskundigen en klinisch fysici. Hieronder vindt u een overzicht per afdeling radiotherapie, nucleaire geneeskunde en klinische fysica en instrumentatie. 

Dankzij onze physican assistants is er meer ruimte om patiënten te betrekken bij hun behandelingen en kunnen medisch specialisten zich meer richten op het bieden van complexe zorg. Een PA kan bijdragen aan verdere verbetering van de zorg. 

Physician assistants

Een physician assistant is een ervaren professional met een HBO-diploma in de gezondheidszorg. Een PA houdt spreekuren, kan medische handelingen uitvoeren, behandelplannen opstellen en patiëntenzorg coördineren. De handelingen worden afgestemd met een arts.

Radiotherapie

Maaike Beugeling

Maaike Beugeling

Radiotherapeut-oncoloog

Maaike Beugeling volgde haar studie geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In het Erasmus MC, het universitair medisch centrum dat verbonden is aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, werd zij opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog. Maaike is tevens bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie (NVRO). Haar speciale aandachtsgebieden zijn gynaecologie, borst- en hoofd-halskanker en palliatieve zorg.

Peter de Brouwer

Peter de Brouwer

Algemeen arts

Peter de Brouwer volgde zijn studie geneeskunde aan de universiteit te Gent in België. Zijn speciale aandachtsgebieden zijn benigne, borst-, long-, huidkanker en palliatieve zorg.

Floortje Delsing

Floortje Delsing

Physician assistant

Floortje Delsing volgt de opleiding tot PA (physician assistant) aan de HAN University of applied sciences (voorheen Hogeschool Arnhem/Nijmegen). Een PA is een ervaren professional met een HBO-diploma in de gezondheidszorg. Haar aandachtsgebieden zijn palliatieve zorg en borstkanker.

Gati Ebrahimi

Gati Ebrahimi

Radiotherapeut-oncoloog

Gati Ebrahimi volgde haar studie geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In het Academisch Medisch Centrum (AMC) Amsterdam werd zij opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog. Haar speciale aandachtsgebieden zijn prostaat- en blaaskanker, maag-darmkanker en palliatieve zorg.

Antoine Engelen

Antoine Engelen

Radiotherapeut-oncoloog

Antoine Engelen volgde de studie geneeskunde. Zijn speciale aandachtsgebieden zijn prostaatkanker en brachytherapie. Samen met een specialist van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis vormt hij een vast duo bij de behandeling van prostaatkanker volgens de brachytherapie.

Stefan Franken

Stefan Franken

Radiotherapeut-oncoloog

Stefan Franken volgde zijn geneeskundeopleiding aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In het UMC St. Radboud te Nijmegen werd hij opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog. Zijn speciale aandachtsgebieden zijn long-, blaas-, prostaat- en maag-darmkanker.

Dr. Gwendolyn Griffioen

Dr. Gwendolyn Griffioen

Radiotherapeut-oncoloog

Gwendolyn Griffioen volgde haar studie aan de Universiteit van Amsterdam. Aan de Vrije Universiteit van Amsterdam werd zij opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog. Haar speciale aandachtsgebieden zijn longkanker, hersentumoren, maag-darmkanker en palliatieve zorg.

Friederike Koppe

Friederike Koppe

Manager zorg / Radiotherapeut-oncoloog

Friederike Koppe volgde haar studie geneeskunde aan de Rijksuniversiteit in Groningen. In de Maastro Clinic in Maastricht en Heerlen werd zij opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog. Haar speciale aandachtsgebieden zijn longkanker, prostaatkanker, kanker in het gynaecologische gebied, borstkanker en stereotaxie.

Anique Maas

Anique Maas

Physician Assistant

Anique Maas volgt de opleiding tot PA (physician assistant) aan de HAN University of applied sciences (voorheen Hogeschool Arnhem/Nijmegen). Een PA is een ervaren professional met een HBO-diploma in de gezondheidszorg. Haar aandachtsgebieden zijn palliatieve zorg, borstkanker en longkanker.

Ada Oele

Ada Oele

Radiotherapeut-oncoloog

Ada Oele volgde haar studie geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht. Zij werd opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog in de Maastro Clinic in Maastricht. Haar speciale aandachtsgebieden zijn kanker in het gynaecologisch gebied, urologie, borstkanker en palliatieve zorg.

Dr. Robert Poorter

Dr. Robert Poorter

Radiotherapeut-oncoloog

Robert Poorter volgde zijn studie geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. In het VU Medisch Centrum werd hij opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog. Zijn speciale aandachtsgebieden zijn sarcomen, borst-, hoofd-hals en maag-darmkanker.

Brenda Tomasoa

Brenda Tomasoa

Radiotherapeut-oncoloog

Brenda Tomasoa volgde haar studie geneeskunde aan de universiteit van Amsterdam. In het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam werd zij opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog. Haar speciale aandachtsgebieden zijn borstkanker, longkanker, lymfeklierkanker en palliatieve zorg.

Tom Rozema

Tom Rozema

Radiotherapeut-oncoloog

Tom Rozema volgde zijn studie geneeskunde aan de Universiteit Maastricht. In het Universitair Medisch Centrum Groningen werd hij opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog. Zijn speciale aandachtsgebieden zijn hersentumoren, huidkanker, maagkanker en darmkanker.

Mariska van de Sande

Mariska van de Sande

Radiotherapeut-oncoloog

Mariska van de Sande volgde haar studie geneeskunde aan de universiteit te Leiden. In het LUMC te Leiden werd zij opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog. Haar speciale aandachtsgebieden zijn urologie, borst-, prostaatkanker, hersentumoren en palliatieve zorg.

Luc Scheijmans

Luc Scheijmans

Radiotherapeut-oncoloog

Luc Scheijmans volgde zijn studie geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. In het Academisch Ziekenhuis Utrecht (thans Universitair Medisch Centrum Utrecht) werd hij opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog. Zijn speciale aandachtsgebieden zijn borstkanker, huidkanker, hyperthermie, benigne en palliatieve zorg.

Maaike Schippers

Maaike Schippers

Radiotherapeut-oncoloog

Maaike Schippers volgde haar studie geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In het Universitair Medisch Centrum Utrecht werd zij opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog. Haar speciale aandachtsgebieden zijn borst-, lymfeklierkanker, hyperthermie en palliatieve zorg.

Theo Veninga

Theo Veninga

Radiotherapeut-oncoloog

Theo Veninga volgde zijn studie geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. In het UMC St. Radboud werd hij opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog. Zijn speciale aandachtsgebieden zijn prostaat-, blaas- en borstkanker.

Karijn Verschueren

Karijn Verschueren

Radiotherapeut-oncoloog

Karijn Verschueren volgde haar studie geneeskunde aan de Rijksuniversiteit van Leiden, in het Leids Universitair Medisch Centrum en het Medisch Centrum Haaglanden werd zij opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog. Haar speciale aandachtsgebieden zijn borst-, lymfeklierkanker, sarcomen en palliatieve zorg.

Dr. Eva de Wee

Dr. Eva de Wee

Radiotherapeut-oncoloog

Eva de Wee volgde haar studie geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In het Erasmus MC, het universitair medisch centrum dat verbonden is aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, werd zij opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog. Haar speciale aandachtsgebieden zijn hoofd-halskanker, borstkanker, longkanker en palliatieve zorg.

Nienke de Groot

Nienke de Groot

Radiotherapeut-oncoloog

Nienke de Groot volgde haar studie geneeskunde aan de Rijksuniversiteit in Groningen. In de Maastro Clinic in Maastricht werd zij opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog. Haar speciale aandachtsgebieden zijn borstkanker, longkanker en palliatieve zorg.

Nucleaire geneeskunde

Arjan van Dijk

Arjan van Dijk

Nucleaire geneeskundige

Arjan van Dijk studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. De opleiding tot nucleair geneeskundige volgde hij in het VU medisch centrum. Sinds 2003 is hij werkzaam in het Instituut Verbeeten. Naast de PET-CT heeft de diagnostiek en behandeling van schildkliercarcinoom zijn speciale aandacht.

Micha Pauw

Micha Pauw

Nucleair geneeskundige

Micha Pauw studeerde geneeskunde aan de Universiteit Antwerpen. De opleiding tot nucleair geneeskundige volgde hij in het Catharina ziekenhuis Eindhoven en het Radboud UMC Nijmegen. Sinds 2020 is hij werkzaam in Instituut Verbeeten. PET-CT oncologie heeft zijn speciale aandacht.

Dr. Rik Pijpers

Dr. Rik Pijpers

Nucleair geneeskundige

Rik Pijpers studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (1979-1986). Van 1989 tot 1993 specialiseerde hij zich in de nucleaire geneeskunde aan het VUmc Amsterdam en was daar tot 2006 staflid. In 1999 promoveerde hij op het proefschrift "Sentinel Node Imaging and Detection in Melanoma and Breast Cancer". In de periode 1995-2005 hield hij zich bezig met de implementatie van de sentinel node biopsie in Nederland. Van 2006 tot 2011 was hij werkzaam als staflid nucleaire geneeskunde in het Catharina Ziekenhuis Eindhoven. Sinds 2011 is hij werkzaam in het Instituut Verbeeten.

Dr. Ilse Vermeltfoort

Dr. Ilse Vermeltfoort

Nucleair geneeskundige

Dr. Ilse Vermeltfoort, PhD, volgde haar opleiding aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In het VU Medisch Centrum te Amsterdam werd zij opgeleid tot Nucleair Geneeskundige. Na 3 jaar daar als Nucleair Geneeskundige gewerkt te hebben, werkt ze sinds 1 oktober 2009 bij Instituut Verbeeten. De nucleaire cardiologie heeft haar speciale aandacht. In 2011 promoveerde zij op haar proefschrift “diagnosis and prognosis in cardiac syndrome X”. In 2017 ontving zij het prestigieuze Amerikaanse certificaat Nuclear Cardiology. De afgelopen jaren was ze nauw betrokken bij de “Heart Inside Out” studie, welke in samenwerking met de TiU en het ETZ verricht wordt.

Klinische fysica

Dr. ir. Michiel van den Bosch

Dr. ir. Michiel van den Bosch

Klinisch fysicus

Michiel van den Bosch werkt bij Verbeeten sinds 2018. Hij deed promotie onderzoek naar de ontwikkeling van een robot voor interventies en behandelingen als brachytherapie in een MR scanner. Zijn aandachtsgebieden zijn MRI, het treatment planning systeem, automatisering waaronder scripting, adaptieve radiotherapie en brachytherapie. Zijn tumoraandachtsgebieden zijn MDL, gynaecologie en dermatologie.

Greet D'Olieslager

Greet D'Olieslager

Klinisch fysicus

Greet D'Olieslager werkt bij Verbeeten sinds 2004. Haar aandachtsgebieden zijn image guided radiotherapie, mouldroom en meldingen incidenten. Haar tumoraandachtsgebieden zijn long, palliatie, upper GE en hoofd-hals.

Dr. Marion Essers

Dr. Marion Essers

Klinisch fysicus

Marion Essers werkt bij Verbeeten sinds 2004. Zij deed promotie-onderzoek naar in vivo dosimetrie met diodes en EPIDs. Haar aandachtsgebieden zijn hyperthermie, treatment planning en nieuwe bestralingstechnieken, oppervlaktescanning en opleiding. Haar tumoraandachtsgebieden zijn mamma, hoofd-hals, haematologie, long en neurotumoren. Tevens heeft zij zitting in het College Consilium en de onderwijscommissie van de NVRO, de commissies Training & Education en Professional Matters van de Efomp, het Kringbestuur van de NVKF en is zij visiteur voor de NVKF.

Dr. ir. Willy de Kruijf

Dr. ir. Willy de Kruijf

Klinisch fysicus

Willy de Kruijf werkt bij Verbeeten sinds 2006. Verder is hij voorzitter van de landelijke vereniging PRISMA-RT en voorzitter van de CvB van de NVRO. Zijn promotieonderzoek verrichtte hij bij Energieonderzoek Centrum Nederland. Hij is hoofd van de vakgroep klinisch fysici en manager van de afdeling Klinische Fysica & Instrumentatie.

Dr. Esther Raaijmakers

Dr. Esther Raaijmakers

Klinisch fysicus

Esther Raaijmakers werkt bij Verbeeten sinds 1998. Zij deed promotieonderzoek naar impedantiecardiografie. Haar aandachtspunten zijn: stralingshygiëne en beeldvorming (inclusief CT, MRI en nucleaire geneeskunde). Haar tumoraandachtsgebieden zijn neurologie, MDL en urologie.

Dr. ir. Evelyn de Jong

Dr. ir. Evelyn de Jong

Klinisch fysicus

Evelyn de Jong werkt bij Verbeeten sinds 2022. Zij deed promotie-onderzoek naar beeld-biomarkers om de respons op chemotherapie te voorspellen in stadium IV longkanker patiënten.