Stichting Verbeeten Challenge

Stichting Verbeeten Challenge zet zich in voor betere zorg voor mensen met kanker en hun naasten. Sinds 1984 werven ze fondsen en organiseren ze evenementen zoals het Verbeeten Diner en de Verbeeten Challenge. De opbrengsten hiervan maken belangrijk wetenschappelijk onderzoek naar kankerbehandeling mogelijk, uitgevoerd door vooraanstaande Brabantse ziekenhuizen en instellingen, waaronder Instituut Verbeeten. De stichting is vernoemd naar de eerste geneesheer-directeur van Instituut Verbeeten en wordt beheerd door een vrijwillig bestuur dat zich inzet voor een zorgvuldige besteding van giften en donaties.

Website

Meer informatie over Stichting Verbeeten Challenge vindt u op de website:

www.verbeetenchallenge.nl

Succesvolle onderzoeksprojecten

De afgelopen jaren financierde Stichting Verbeeten Challenge meerdere succesvolle onderzoeksprojecten. Lees meer over deze projecten op de website van Stichting Verbeeten Challenge

  • Verminderen van geheugenproblemen bij patiënten met hersentumoren;
  • Bestralen zonder masker bij een hersentumor;
  • Positioneren zonder tatoeagepuntjes bij radiotherapie van borstkanker;
  • 'Het Zwarte Gat';
  • Project Prostaat - MRI – het gebruik van MRI bij bestraling van prostaatkanker;
  • Het ontwikkelen van een Cancer Survivor Plan, ook wel 'Back on Track' genoemd;
  • The effect of (chemo - or bio) radiation on functional capacity, fatigue and quality of life in patients with head and neck cancer;
  • Onderzoek naar acupunctuur ter preventie van neuropathie door chemotherapie.

Samen menswaardig tegen kanker

Gedurende het gehele jaar worden verschillende evenementen georganiseerd, zoals onder andere de jaarlijkse Verbeeten Challenge, het houden van collectes en het ontvangen van giften en donaties. 

Uw steun en/of deelname is erg welkom!

Verbeeten Challenge 2022 - Samen Sportief tegen Kanker

Op zondag 10 april 2022 vond de Verbeeten Challenge voor de 7de keer plaats in Tilburg. Het was een groot succes, met veel enthousiaste deelnemers en een top organisatie. 

Er is maar liefst € 126.727,- opgehaald! Dit bedrag wordt gedoneerd aan het onderzoek naar de HyperArc-techniek door Instituut Verbeeten.