Vergoeding vervoer tijdens uw bestralingsbehandeling

U moet uw vervoer altijd zelf regelen.
Start u met een bestralingsbehandeling in Instituut Verbeeten en komt u met uw eigen auto, met de taxi of met het openbaar vervoer? Dan kunt u ziekenvervoer aanvragen bij uw zorgverzekeraar.

Hoe vraagt u ziekenvervoer aan?

Neem contact op met uw zorgverzekeraar, vertel dat u voor een bestralingsbehandeling naar Instituut Verbeeten verwezen bent en vraag ziekenvervoer aan. Uw zorgverzekeraar legt u uit wat u moet doen en stuurt u, als dat nodig is, formulieren toe.

  • Kiest u voor vervoer per taxi? Dan vertelt uw zorgverzekeraar met welk taxibedrijf u afspraken mag maken. Geef aan of begeleiding tijdens uw bestralingsbehandeling noodzakelijk is.
  • De kosten die u gemaakt hebt voor eigen of openbaar vervoer kunt u pas aan het einde van uw bestralingsbehandeling declareren.

Het kan zijn dat uw zorgverzekeraar u een medische verklaring van uw radiotherapeut-oncoloog vraagt. Deze medische verklaring haalt u bij uw eerstvolgende bezoek bij de medewerker van de informatiebalie in de centrale hal van Verbeeten Tilburg, Breda of Den Bosch.

Eigen bijdrage en eigen risico bij ziekenvervoer per auto, taxi of openbaar vervoer

Voor het ziekenvervoer betaalt u een eigen bijdrage per kalenderjaar. In 2024 is de eigen bijdrage € 118,- voor ziekenvervoer per auto, taxi of openbaar vervoer. Daarnaast geldt het eigen risico.

Goed om te weten

Bewaar uw afspraakbriefjes. Het kan zijn dat uw zorgverzekeraar u vraagt op welke data en op welke locatie van Instituut Verbeeten u voor uw bestralingsbehandeling bent geweest.

Hebt u uw afspraakbriefjes niet meer? Vraag dan bij uw laatste bestraling aan de medewerker van de informatiebalie een overzicht van al uw afspraken in Instituut Verbeeten.

Meer weten?

Meer informatie over uw vervoer leest u op de website van:

Hebt u vragen?

Neem voor al uw vragen over vervoer contact op met uw zorgverzekeraar.