Nieuwe bestralingstoestellen

Instituut Verbeeten investeert in innovatieve patiëntenzorg. In de afgelopen twee jaar hebben we een grootschalig aanschaf- en vervangingstraject doorlopen waarin we zes bestralingstoestellen vervangen hebben door vijf gloednieuwe toestellen, waarmee we meer behandelingen sneller kunnen uitvoeren. We zijn hiermee in staat om de beste radiotherapeutische zorg te blijven bieden en geven een nóg betere invulling aan de missie van waardegedreven zorg.

Vervanging bestralingstoestellen

Op 4 juli 2022 hebben we het eerste bestralingstoestel vervangen in Verbeeten Tilburg
In de periode van 30 november 2022 tot 13 februari 2023 zijn beide bestralingstoestellen in Verbeeten Breda vervangen en was deze locatie tijdelijk gesloten. 
Vervolgens waren de twee bestralingstoestellen in Verbeeten Den Bosch aan de beurt. Hier sloten we de locatie tijdelijk met ingang van 22 april 2023 om vervolgens op 3 juli 2023 hier weer onze eerste patiënten te kunnen behandelen.

Timelapse vervanging bestralingstoestel Tilburg

Aan een dergelijk omvangrijk project gaan maanden aan voorbereiding, (ver)bouwwerkzaamheden, scholing en testen vooraf. Dat blijkt ook wel uit de timelapse die we hiervan maakten. Bekijk hiernaast deze timelapse.

Aanschaftraject bestralingstoestellen

Met de nieuwe bestralingstoestellen vangen we de toenemende zorgvraag op met één toestel minder. Lees meer over het aanschaftraject van deze toestellen en de wijze waarop we hiermee over de volle breedte nóg sneller en efficiënter kunnen werken, de zorg betaalbaar houden én de belasting voor onze patiënten reduceren.