Verbeeten Fonds

Verbeeten Fonds stimuleert onderzoek naar behandelingen van kanker en biedt middelen om de voorlichting en begeleiding van patiënten met kanker nog verder te verbeteren. Het Verbeeten Fonds is op 30 oktober 1984 opgericht in Tilburg EN wordt beheerd door een onafhankelijk bestuur. De leden zetten zich vrijwillig in voor een zorgvuldige besteding van giften en donaties. Dit doen ze onder toeziend oog van een eigen raad van toezicht. Het fonds is vernoemd naar de eerste geneesheer-directeur van Instituut Verbeeten.

Website

Meer informatie over Verbeeten Fonds vindt u op de website:

www.verbeetenfonds.nl 

Succesvolle onderzoeksprojecten

De afgelopen jaren financierde het Verbeeten Fonds meerdere succesvolle onderzoeksprojecten. Lees meer over deze projecten op de website van het Verbeeten Fonds.

  • Verminderen van geheugenproblemen bij patiënten met hersentumoren
  • Bestralen zonder masker bij een hersentumor
  • Positioneren zonder tatoeagepuntjes bij radiotherapie van borstkanker
  • 'Het Zwarte Gat'
  • Project Prostaat-MRI – het gebruik van MRI bij bestraling van prostaatkanker

Samen menswaardig tegen kanker

Verbeeten Fonds en Instituut Verbeeten zamelen zoveel mogelijk geld in om kankerpatiënten op de juiste en vooral menswaardige manier te behandelen. Gedurende het gehele jaar worden hiervoor verschillende evenementen georganiseerd, zoals onder andere de jaarlijkse Verbeeten Challenge, het houden van collectes, ontvangst van giften vanuit nabestaanden etcetera. 

Uw steun en/of deelname is erg welkom!

Verbeeten Challenge Breda 2021 - Aftermovie

Op zondag 7 november vond De Verbeeten Challenge Breda plaats. Het was een groot succes, met veel enthousiaste deelnemers en een top organisatie. 

Er is maar liefst € 23.576,- opgehaald! Dit bedrag wordt gedoneerd aan het onderzoek naar de Hyperarc door Instituut Verbeeten.