25 mei: verwendag voor kinderen met een ouder met kanker

Op zaterdag 25 mei 2024 organiseren we weer de jaarlijkse verwendag in Safaripark Beekse Bergen. Deze dag wordt georganiseerd door Stichting de Lotgenoten en Instituut Verbeeten. Stichting de Lotgenoten bestaat uit (ex-)kankerpatiënten, die zich inzetten voor hun lotgenoten. Zij organiseren activiteiten om geld in te zamelen. Stichting Verbeeten Challenge en Stichting ZorgSaam voor Jeugd hebben daarnaast een grote bijdrage geleverd aan de financiering van dit mooie event.

Deze verwendag is speciaal voor gezinnen met kinderen in de leeftijd tussen 0-18 jaar, waarvan een ouder kanker heeft (gehad). Het zorgt voor een ontspannen en onvergetelijke dag voor gezinnen getroffen door kanker. Als een ouder kanker krijgt, breekt een periode aan die gekenmerkt wordt door zorgen. Dit geldt niet alleen voor de zieke ouder en de partner, maar zeker ook voor de kinderen in het gezin. De kinderen worden geconfronteerd met veranderingen in de dagelijkse routine zoals herhaaldelijke ziekenhuisbezoeken en extra zorg in de thuissituatie. De confrontatie van het kind met een ouder die kanker heeft, kan leiden tot psychische en sociale problemen.

De verwendag laat de kinderen even hun zorgen vergeten en gezellig spelen met leeftijdsgenootjes. Daarnaast zien de kinderen deze dag ook dat zij niet alleen zijn. Er zijn meer kinderen die in dezelfde situatie zitten als zij. Veel gezinnen kijken uit naar deze jaarlijkse dag.

Aanmelden? Of wilt u meer informatie over de verwendag? Lees dan hier verder. [1]

[1] We hebben het maximumaantal deelnemers bereikt en daarmee is de verwendag 2024 volgeboekt. Het is niet meer mogelijk om het aanmeldformulier op te sturen. We zijn heel erg blij dat we samen met Stichting De Lotgenoten ruim 50 gezinnen een mooie dag kunnen laten beleven bij de Beekse Bergen. Hebt u een aanmeldformulier opgestuurd en hebt u nog geen reactie van ons gehad? Neem dan contact met ons op via activiteiten@bvi.nl of 013 – 594 77 77.