Werken & leren

Op zoek naar een interessante en betekenisvolle baan bij een betrokken werkgever, die patiëntgerichtheid en kwaliteit voorop heeft staan? Dan is Instituut Verbeeten vast iets voor jou.

Mensgerichte zorg, daar staan wij voor. Voor onze patiënten, maar ook voor onze medewerkers. Zo'n 250 medewerkers met verschillende functies geven onze organisatie vorm. Werken in Instituut Verbeeten is werken in een dynamische omgeving die vraagt om flexibiliteit, maar die ook mogelijkheden biedt. 

Rondleiding

Ben je werkzaam in de zorg of studeer je hiervoor? Heb je contact met patiënten die behandeld worden voor kanker? Dan is een kijkje achter de schermen van Instituut Verbeeten vast iets voor jou!

 

Onze eerstvolgende rondleiding is op dinsdagavond 18 oktober.

Klik hier voor meer informatie.

Vacatures

Ben je geïnteresseerd in een baan bij ons?
Kijk dan hieronder of wij voor jou een interessante uitdaging hebben.

Wil je reageren op een vacature? Dit kan door een sollicitatiebrief en curriculum vitae per mail te sturen naar sollicitatie@bvi.nl onder vermelding van de functienaam.

Staat er in het vacatureoverzicht geen passende functie, maar wil je wel graag bij ons werken? Wij ontvangen graag jouw open sollicitatie en curriculum vitae. Wij bekijken of er bij ons op korte termijn mogelijkheden zijn die aansluiten bij jouw wensen, opleiding en ervaring. Je ontvangt van ons altijd een reactie.

BR0I1424ALR

Opleiding & stage

Instituut Verbeeten is een SBB erkend leerbedrijf en hecht er belang aan om een bijdrage te leveren aan de opleiding van toekomstige beroepsbeoefenaren. Binnen Instituut Verbeeten bieden we stage- en afstudeerplaatsen op verschillende afdelingen, zowel op MBO- als HBO-niveau. Ook voor studenten van het Wetenschappelijk Onderwijs zijn er stagemogelijkheden binnen Instituut Verbeeten. We werken samen met onder andere:

 • ROC Tilburg (ICT en doktersassistent)
 • MBRT Eindhoven (stages en afstudeeropdrachten)
 • De opleiding Technische Natuurkunde
 • De opleiding Medische Instrumentatie Techniek

Daarnaast zijn er stageplaatsen denkbaar vanuit andere opleidingen binnen de afdelingen Klinische Fysica en Instrumentatie (KF&I), Communicatie, Finance en Information (F&I), Facilitair Bedrijf (FB) en Personeel en Organisatie (P&O). 

Stagiaires werken zo veel mogelijk mee in de praktijk of zijn betrokken, met name bij stageopdrachten, bij de onderzoek- of ontwikkellijnen van de afdeling.

Zin om bij ons stage te lopen of af te studeren? Informeer naar de mogelijkheden bij onze praktijkopleiders. Bel 013 – 594 77 77 of mail naar sollicitatie@bvi.nl.

Inservice opleiding Radiotherapeutisch Laborant

Elk jaar hebben we 2 opleidingsplaatsen voor de, HBO erkende, inservice opleiding tot radiotherapeutisch laborant. In deze opleiding combineer je leren en werken. Wil je zien voor welk werk je wordt opgeleid? Bekijk dit filmpje

De opleiding wordt georganiseerd vanuit De Erasmus Zorgacademie in Rotterdam. De duur van de opleiding is twee jaar en tien maanden, waarvan het eerste half jaar grotendeels op school wordt georganiseerd. Vervolgens ga je werkend leren: praktijkweken op onze afdeling Radiotherapie combineer je met lesweken in Rotterdam.

Het is noodzakelijk om te solliciteren voor een opleidingsplaats. De opleiding start in september. De toelatingseisen zijn: HAVO diploma met de vakken wiskunde B en natuurkunde. Of een MBO niveau 4 opleiding, als de kennis van wiskunde B en natuurkunde gelijkwaardig is aan HAVO niveau.

Het leerlingensalaris is conform de CAO Ziekenhuizen.

Stages en opleiding Klinische Fysica

De afdeling Klinische Fysica en Instrumentatie (KF&I) van Instituut Verbeeten waarborgt de veiligheid en kwaliteit van alle diagnostische en therapeutische apparatuur, de medische computerprogramma's en de (dosismetingen bij) individuele patiëntonderzoeken en patiëntbehandelingen.

De afdeling participeert in nationale en internationale kwaliteitsvergelijkingen, werkt volgens nationale en internationale richtlijnen en wordt periodiek gevisiteerd en gecertificeerd door het NIAZ en de eigen beroepsvereniging NVKF, om te garanderen dat aan alle normen voldaan wordt. Daardoor voldoen de apparatuur, patiëntonderzoeken en patiëntbehandelingen aan hoge kwaliteitseisen; alle eisen, werkzaamheden en protocollen zijn vastgelegd in een kwaliteitssysteem.

De afdeling Klinische Fysica heeft een B-erkenning voor de opleiding tot Klinisch Fysicus Radiotherapie en verzorgt een deel van de opleiding van klinisch fysici in opleiding uit het cluster Utrecht-AMC-Deventer-Tilburg. Daarnaast biedt de afdeling stageplaatsen aan voor zowel HBO- als WO-studenten natuurkunde en medische techniek, maar ook bijvoorbeeld voor studenten informatica en multimedia.  

Tijdens je stageperiode werk je mee aan één van de onderzoek- of ontwikkellijnen van de afdeling. Je woont het overleg binnen de afdeling bij en doet verslag van de onderzoeksresultaten. Onderwerpen die de afgelopen jaren aan de orde zijn geweest zijn bijvoorbeeld:

 • Voorbereiding voor intracraniële stereotaxie
 • Het ontwikkelen van een methode voor de acquisitie en verwerking van 4D-CT's
 • Fusie van MRI- en CT-beelden
 • Het ontwikkelen van een QA-methode voor IMRT en VMAT bestralingen
 • Het uitvoeren van risicoanalyses voor stralingshygiëne
 • Opdrachten om de logistiek van bepaalde werkzaamheden te verbeteren
 • Big data analyses
 • Analyse van behandelresultaten
 • Complicaties en het gebruik van MRI voor prostaatbehandelingen.

Vrijwilligers

Veel van onze patiënten komen gedurende een aantal weken dagelijks voor een bestraling. Een kopje koffie, een praatje of een luisterend oor is dan erg welkom.

Onze vrijwilligers staan dagelijks voor de patiënten en hun naasten klaar. Wil je graag vrijwilliger worden bij Verbeeten? Neem dan contact met ons op.