Nieuwe leden Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van Instituut Verbeeten is per 1 juni 2023 versterkt met twee nieuwe leden, Jeroen Hendrikse en Jan Berkvens.

Instituut Verbeeten verwelkomt Jeroen Hendrikse en Jan Berkvens als leden van de Raad van Toezicht. Het instituut zocht nieuwe leden in verband met het bereiken van het einde van de statutaire zittingstermijn van Lilly-Ann van der Velden en een vijfde lid ter uitbreiding van de raad.

Knipsel Jeroen Hendrikse

Jeroen Hendrikse is voorzitter divisie Beeld en Oncologie bij UMC Utrecht. Vanuit zijn bestuurlijke en zorginhoudelijke kennis op het gebied van oncologische zorg en beeldgestuurde behandelingen kan hij een waardevolle bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van Instituut Verbeeten.

Jeroen: “De zorg staat nooit stil. Zeker in deze tijd met een combinatie van IZA, netwerkzorg en passende zorg zijn er veel kansen voor een zorgorganisatie als Instituut Verbeeten. Beeldgestuurde behandelingen zullen in zowel passende zorg als netwerkzorg van kankerpatiënten een steeds grotere rol gaan spelen. En daar wil ik bij helpen door mijn expertise en relevant netwerk in te zetten vanuit een bevragende en luisterende rol”.  

Jan Berkvens voegt als managing director IG&H Consulting ervaring in transformatieprogramma’s toe aan de Raad van Toezicht. Jan is een ervaren change manager en werkt sinds 2005 voor diverse zorgorganisaties en zorgverzekeraars.

Jan: “Instituut Verbeeten is een prachtige organisatie met een hoge kwaliteit patiëntenzorg en een goede reputatie. In mijn werk hou ik me bezig met complexe transformaties die de zorg patiëntgericht, betaalbaar en toegankelijk houden. Deze ervaring om, soms ook persoonlijke, veranderprocessen te realiseren en executiekracht te vergroten, wil ik ook graag in een rol van toezichthouder inzetten”.  

Jan Berkvvens Foto. Jpg

Luc Demoulin, voorzitter van de Raad van Toezicht, is blij Jeroen en Jan te mogen verwelkomen binnen de raad. Luc: “Met deze benoemingen krijgt Instituut Verbeeten er twee sterke toezichthouders bij. Binnen de huidige raad hebben we al veel talent en ervaring. Met de specifieke kennis en kunde van Jeroen en Jan wordt de brede expertise van de raad aangevuld en versterkt. Beiden zullen bijdragen aan de ontwikkeling van toekomstbestendige zorg en een dito organisatie. Ik zie uit naar een prettige en waardevolle invulling van onze toezichtsrol.”

Lilly-Ann van der Velden treedt af als toezichthouder wegens het bereiken van de maximale zittingstermijn. Lilly-Ann heeft zich met grote betrokkenheid, collegialiteit en humorvolle aanpak ingezet voor patiëntvriendelijke radiotherapeutische en nucleair geneeskundige zorg. Instituut Verbeeten dankt Lilly-Ann hartelijk voor haar werkzaamheden die zij de afgelopen acht jaar heeft verricht.