Contracten met zorgverzekeraars in 2023

Instituut Verbeeten maakt met afzonderlijke zorgverzekeraars afspraken over de contracten voor het jaar 2023. Op dit moment voeren we nog overleg met een aantal zorgverzekeraars. Zoals ieder jaar is het de intentie van iedere zorgverzekeraar en Instituut Verbeeten om tot een overeenkomst te komen.

In dit nieuwsbericht zetten we de belangrijkste informatie voor u op een rij.

Bent u verzekerd voor uw bestralingsbehandeling in Instituut Verbeeten?

Ja, want een bestralingsbehandeling wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Hoe is zorgverzekering in Nederland geregeld?

Iedereen die in Nederland woont of werkt moet een basisverzekering voor zorg afsluiten: het basispakket. Het basispakket is voor iedereen gelijk. De Rijksoverheid bepaalt welke medisch noodzakelijke zorg, waar iedereen recht op heeft, in het basispakket zit. Medisch noodzakelijke zorg is bijvoorbeeld zorg van een huisarts of apotheek. De inhoud van het basispakket kan jaarlijks veranderen.

Bestralingsbehandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Voor de meeste zorg in het basispakket geldt een eigen risico, ook voor bestralingsbehandelingen. Soms geldt ook een eigen bijdrage.

Zorgverzekeraars bepalen zelf welke extra zorg in aanvullende verzekeringen zit.

Bron: Rijksoverheid

Ook in 2023 voor iedereen toegang tot goede ziekenhuiszorg

Patiƫnten moeten ook dit jaar kunnen rekenen op toegang tot goede ziekenhuiszorg. Dat is de inzet van zorgverzekeraars en ziekenhuizen. Samen willen zij alle contractuele afspraken vanuit 2022 voortzetten, zodat mensen ook in 2023 zoveel mogelijk in hun vertrouwde ziekenhuis terecht kunnen. Dat geldt ook voor de afspraken tussen Instituut Verbeeten en de zorgverzekeraars.

Wat betekent dit voor Instituut Verbeeten?

Voor Instituut Verbeeten betekent dit dat wij met afzonderlijke zorgverzekeraars afspraken maken over de contracten voor het jaar 2023.

Op dit moment zijn wij nog in overleg met een aantal zorgverzekeraars. Zoals ieder jaar is het de intentie van iedere zorgverzekeraar en Instituut Verbeeten om tot een overeenkomst te komen.

Zo snel mogelijk na afronding van de afspraken en ondertekening van de contracten publiceren wij hierover informatie op deze website.

Wat betekent dit voor u?

Zodra de contracten zijn afgesloten, stuurt Instituut Verbeeten de facturen van bestralingsbehandelingen en controles, die gestart zijn in 2023, naar uw zorgverzekeraar.

U kunt ook in 2023 erop vertrouwen dat u in Instituut Verbeeten de zorg krijgt die u nodig hebt.