Contracten met zorgverzekeraars in 2024

Instituut Verbeeten maakt met afzonderlijke zorgverzekeraars afspraken over de contracten voor het jaar 2024. Voor 2024 hebben wij met alle zorgverzekeraars een overeenkomst gesloten.

In dit nieuwsbericht zetten we de belangrijkste informatie voor u op een rij.

Bestralingsbehandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering

Een bestralingsbehandeling wordt vergoed vanuit de basisverzekering. U dient wel altijd rekening te houden met uw eigen risico

Facturen van bestralingsbehandelingen en controles direct naar zorgverzekeraar

Zodra de contracten zijn afgesloten, stuurt Instituut Verbeeten de facturen van bestralingsbehandelingen en controles, die gestart zijn in 2024, naar uw zorgverzekeraar.

U kunt ook in 2024 erop vertrouwen dat u in Instituut Verbeeten de zorg krijgt die u nodig hebt.

Zorgverzekering in Nederland

Iedereen die in Nederland woont of werkt moet een basisverzekering voor zorg afsluiten: het basispakket. Het basispakket is voor iedereen gelijk. De Rijksoverheid bepaalt welke medisch noodzakelijke zorg, waar iedereen recht op heeft, in het basispakket zit. Medisch noodzakelijke zorg is bijvoorbeeld zorg van een huisarts of apotheek. De inhoud van het basispakket kan jaarlijks veranderen.

Bestralingsbehandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Voor de meeste zorg in het basispakket geldt een eigen risico, ook voor bestralingsbehandelingen. Soms geldt ook een eigen bijdrage.

Zorgverzekeraars bepalen zelf welke extra zorg in aanvullende verzekeringen zit.

Bron: Rijksoverheid

Ook in 2024 voor iedereen toegang tot goede ziekenhuiszorg

Patiënten moeten ook dit jaar kunnen rekenen op toegang tot goede ziekenhuiszorg. Dat is de inzet van zorgverzekeraars en ziekenhuizen. Samen willen zij alle contractuele afspraken vanuit 2023 voortzetten, zodat mensen ook in 2024 zoveel mogelijk in hun vertrouwde ziekenhuis terecht kunnen. Dat geldt ook voor de afspraken tussen Instituut Verbeeten en de zorgverzekeraars.