Cheque voor onderzoek i.s.m. Medifit en ETZ

Swim

Maaike Beugeling (radiotherapeut-oncoloog bij Instituut Verbeeten) heeft afgelopen zondag samen met Yvette Kriellaars en Janneke Drijvers (beiden oncologiefysiotherapeut bij Medifit) bij Swim to Fight Cancer Tilburg een cheque in ontvangst mogen nemen t.w.v. €10.000,-

De cheque is bestemd voor hun onderzoek naar fitheid, vermoeidheid en kwaliteit van leven bij patiënten die een tumor in de mond, neus of keel hebben, welke plaatsvindt tijdens en na de behandeling (bestraling met of zonder chemo en/of immunotherapie). Dit onderzoek is een samenwerking tussen Instituut Verbeeten, Medifit en ETZ.

Swim to Fight Cancer Tilburg

Swim to Fight Cancer is een unieke recreatieve zwemtocht van ca. 2000 meter door natuurlijk buitenwater. Deelnemers en teams laten zich sponsoren en halen zoveel mogelijk geld op voor kankeronderzoek. Bij de editie in Tilburg is dit jaar voor het eerst een deel van het opgehaalde bedrag rechtstreeks aan het ETZ gedoneerd voor lokaal onderzoek (bovengenoemd onderzoek). De rest van het geld gaat naar de landelijke pot. In totaal is €159.000,- opgehaald.