Studenten & stagiaires in gesprek met Cliëntenraad

Wat voor impact heeft een behandeling op het leven van onze patiënt? Om startende zorgprofessionals mee te kunnen nemen in hoe wij als instituut zorg verlenen, is die informatie essentieel. Onze praktijkbegeleider Lian zorgt ervoor dat onze studenten en stagiaires op de hoogte zijn van hoe wij als instituut werken. Het verhaal van de patiënt is hierin natuurlijk onmisbaar.

Zo gingen onze studenten en stagiaires onlangs samen met Nadette en Janina van Patiëntencommunicatie, in gesprek met Suzan de Laat, lid van onze Cliëntenraad. Haar verhaal maakte niet alleen indruk op de studenten en stagiaires, maar óók op Nadette, Janina en Lian. Lees hieronder hun ervaring.

“Wij werden stil toen Suzan de Laat, lid van onze Cliëntenraad, ons meenam in haar ervaringen. In welke rollercoaster kwam zij terecht toen zij vier jaar geleden de boodschap ‘U hebt kanker’ kreeg? Wie of wat hielp haar? En wat zeker niet? En hoe gaat het nu met haar?

Haar persoonlijke verhaal, de mooie foto’s van Suzan met haar gezin, foto’s in haar diepste dal en op haar hoogste berg. Haar kracht, haar levenslust, haar overtuiging ‘Ik word beter’. Daar werden wij stil van.

De kernboodschap van Suzan aan onze startende zorgprofessionals: een patiënt is een mens, een individu, uniek. Generaliseer daarom niet en vraag wat jouw patiënt op dat moment van je nodig heeft. Kijk naar de mens achter de patiënt. Heb aandacht en zoek verbinding. En vergeet de nazorg niet.

Studenten Clientenraad

De bereidheid van Suzan om haar verhaal te vertellen en al onze vragen te beantwoorden, haar inzet om ons te helpen reflecteren, daar worden wij stil van en daar bedanken wij haar voor.”

 

Cliëntenraad

Meer weten over onze cliëntenraad?

Lees verder op hun eigen pagina.

 

Noot: de afbeelding is een foto van een schilderij dat Suzan met haar kinderen maakte. Een beeld dat haar en haar kinderen veel positieve energie heeft gegeven in een moeilijke tijd.