Samen sportief tegen kanker voor HyperSight!

Op 2 april vindt de Verbeeten Challenge in Tilburg plaats: een dag waarop iedereen zich sportief in kan zetten en daarmee zoveel mogelijk geld ophaalt om onderzoek naar patiëntvriendelijke behandelingen van kanker te financieren. Dit jaar is het doel HyperSight. 

Ook vanuit Instituut Verbeeten doen er medewerkers mee aan de Challenge. Zo gaat een groepje van radiotherapeutisch laboranten 30 kilometer wandelen. Fiona: “Ik doe al een paar jaar mee aan de Verbeeten Challenge. Ik vind dit een goede manier om mijn steentje bij te dragen om geld in te zamelen voor meer onderzoek. Ook vind ik het fijn dat ik hier echt iets voor moet doen - 30 kilometer is niet niks - een goede uitdaging dus!” Naast de sportieve uitdaging is er ook veel gezelligheid. Megan: “Ik doe mee aan de Verbeeten Challenge omdat ik 30 kilometer wandelen een mooie persoonlijke uitdaging vind, waarbij ik op een sportieve manier geld op kan halen voor de ontwikkeling van patiëntvriendelijke behandelingen. Daarnaast is het ook ontzettend gezellig om dit samen met mijn collega’s te doen.”

Niet de eerste keer
Het is voor Fiona en Wendy niet de eerste keer dat ze zich inzetten voor het goede doel. Wendy: “Ik heb jaren geleden met een grote groep collega’s 14 kilometer gewandeld en mijn oudste zoon, toen 9 jaar, heeft 17 kilometer geskeelerd. Dat was een erg gezellige dag.”

Het moet wel een uitdaging zijn
Dit jaar kiest de groep ervoor om 30 kilometer te gaan wandelen, een enorme uitdaging! Megan: “Ik vind de 30 kilometer een mooie persoonlijke uitdaging. Ik wandel wel eens vaker een rondje van 10 kilometer, maar 30 kilometer lijkt me echt een mooie prestatie.” “Ik wil mezelf uitdagen, dus vind ik 30 kilometer wandelen een mooie afstand. Ik weet niet of ik de dag erna nog kan lopen, maar ik heb het er graag voor over. Ik heb al wel veel gewandeld de afgelopen tijd, maar 24 km was mijn langste afstand. Ik ga ervoor!” vult Wendy aan.

Foto Verbeeten Challenge Origineel

Doe jij ook mee?

Jorn: “Ik doe dit jaar voor de eerste keer mee, en hoop op deze manier geld op te halen voor HyperSight. Maar naast wandelen zijn er ook andere sporten die deze dag beoefend kunnen worden, zoals fietsen, mountainbiken, hardlopen of skeeleren. Hierbij zijn verschillende afstanden te kiezen. Dus doe mee en zet je in voor het goede doel!