Naar Verbeeten tijdens corona

Wij doen ons uiterste best om veilige zorg te geven aan al onze patiënten. U kunt ons daarbij helpen door op al onze locaties een aantal beschermende maatregelen te respecteren. Volg altijd de adviezen van onze medewerkers op.

Hebt u corona?
Dan vragen wij u ons te bellen vóór u naar Instituut Verbeeten komt. Wij bespreken dan samen met u hoe we uw onderzoek of uw behandeling veilig door kunnen laten gaan.

U bereikt ons via het algemene telefoonnummer 013 – 594 77 77.

Hebt u (verkoudheids)klachten?
Bent u negatief getest op corona, maar hebt u wel klachten van verkoudheid, hoesten, reuk- en /of smaakverlies of koorts of u hebt last van hooikoorts? Of wordt u bestraald en krijgt u gelijktijdig ook chemotherapie? Dan vragen wij u vanaf binnenkomst tot vertrek een medisch mondkapje te dragen.

Mondkapje
Vanaf 17 juni 2022 is het niet meer verplicht voor onze medewerkers een mondkapje te dragen binnen de 1.5 meter. Zij mogen zelf bepalen of ze een medisch mondkapje dragen. Dit geldt ook voor onze patiënten (en begeleiders). Voelt u zich prettiger bij het dragen van een mondkapje, dan kunt u dit uiteraard doen. 

Geen medisch mondkapje bij u en wilt u hier toch gebruik van maken? Vraag dan bij binnenkomst een mondkapje aan onze medewerker bij de centrale receptie.

Handen desinfecteren / schudden
Desinfecteer uw handen bij binnenkomst, daarvoor staan handpompjes bij de hoofdingang. Uit voorzorg schudden wij geen handen.

Begeleiders
Wij vragen u met maximaal één begeleider te komen.

Meer informatie
Actuele informatie over het coronavirus leest u op de website van het RIVM https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel.

Bedankt voor uw begrip en uw medewerking.

Samen houden we corona onder controle!

Veelgestelde vragen

Coronavaccin en kanker
Er zijn geen aanwijzingen dat patiënten met kanker met de huidige  vaccins een extra risico lopen op bijwerkingen. Wij adviseren kankerpatiënten zich wel te laten vaccineren en de boosterprik te halen. Als u behandeld wordt in een wetenschappelijk onderzoek (klinische trial) vragen wij u voor vaccinatie eerst te overleggen met uw behandelend arts.

Voor de juiste en conforme informatie wijzen wij u op de vragen en antwoorden vanuit de rijksoverheid. Lees hier het laatste nieuws over corona vaccinaties in het algemeen. 

Bent u als patiënt met kanker meer kwetsbaar?
Mensen met kanker zijn kwetsbaar. Maar ondertussen weten we steeds meer over het coronavirus en zijn er geen aanwijzingen dat mensen met kanker meer kans hebben op een infectie met het coronavirus. Ook niet dat een infectie ernstiger verloopt bij mensen met kanker.

Betrouwbare informatie over corona en kanker vindt u ook op de volgende websites:
www.kanker.nl/overig/coronavirus-en-kanker
nfk.nl/corona


Wilt u meer informatie?
Meer informatie over het coronavirus leest u op de website van het RIVM of bel 0800-1351.

Alleen samen houden we corona onder controle

De kracht van samen