Naar Verbeeten tijdens corona

Wij doen ons uiterste best om een veilige omgeving te creëren en veilige zorg te leveren aan onze patiënten. We nemen maatregelen om u en onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting met het coronavirus.

Instituut Verbeeten volgt de landelijke richtlijnen en versoepelingen. Vanaf maandag 15 november gelden de volgende maatregelen:

 • Draag vanaf binnenkomst tot vertrek een mondkapje.
 • Was uw handen regelmatig met water en zeep.
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg.
 • Hebt u klachten? Laat u dan testen, ook al bent u volledig gevaccineerd.

Hebt u een afspraak in Instituut Verbeeten?

Dan vragen wij u:

 • Maximaal 10 minuten voor uw afspraaktijd aanwezig te zijn, niet eerder.
 • Met maximaal één begeleider te komen. In verband met de huidige besmettingscijfers laten wij op dit moment slechts één begeleider per patiënt toe.
  Wij begrijpen dat dit moeilijk is, maar vragen hiervoor toch uw medewerking.
 • Bij binnenkomst uw handen te desinfecteren.
 • Géén handen te schudden.
 • Op gepaste afstand (1.5 meter of meer) van anderen te blijven.
 • In de gangen en op de trap zo veel mogelijk rechts te houden.

Ons bezoekersrestaurant Bon Appétit is gesloten.

Uw afspraak bij klachten

Hebt u of één van uw gezinsleden last van (één van) de volgende klachten?

 • verkoudheid of hoesten
 • reuk- en/of smaakverlies
 • koorts
 • of bent u, of één van uw gezinsleden, (positief) getest op corona?

Laat het ons liefst vooraf weten via telefoonnummer 013-594 77 77 of via de beantwoording van de vragenlijst aan de voordeur. Samen met u nemen we extra maatregelen om uw onderzoek of behandeling veilig voort te zetten. U ontvangt bij binnenkomst een medisch mondmasker van onze medewerker en vragen u dit mondmasker tijdens uw bezoek aan Verbeeten op te houden.

Waarom stellen we u vragen aan de voordeur?
Bij de ingang van ons instituut staan digitale zuilen. Wij vragen u iedere dag de vragen op deze zuil eerlijk te beantwoorden. Dit doen we om elkaar te beschermen. 

Hebt u (één van de) coronagerelateerde klachten? Dan nemen we samen met u extra maatregelen om uw onderzoek of behandeling veilig voort te zetten.

Telefonische afspraak
Om het aantal aanwezige mensen in ons instituut zo klein mogelijk te houden, zetten we mogelijk uw fysieke afspraak om in een telefonische afspraak. Alle zorgprofessionals van Instituut Verbeeten bellen u met een afgeschermd nummer.

Gaat het om uw eerste afspraak?
Is hiervoor een telefonische afspraak een goed alternatief? Dan bieden we dit aan; uw eerste afspraak wordt dan een telefonische afspraak.

Gaat het om uw controleafspraak?
Wordt uw controleafspraak omgezet of gewijzigd? Dan nemen we altijd eerst telefonisch contact op. Wordt u niet gebeld? Dan gaat uw afspraak gewoon door.


Welke maatregelen nemen wij nog meer?

 • Wij hebben onze balies en spreekkamers voorzien van schermen.
 • Ons bezoekersrestaurant Bon Appetit is gesloten en we houden ook geen koffierondes. Uiteraard mag u zelf drinken en snacks meenemen.
 • Toestellen en materialen worden volgens de richtlijnen voor infectiepreventie schoongemaakt.


Coronavaccin en kanker
We kunnen ons voorstellen dat u vragen hebt over het coronavaccin en uw situatie. 

Er zijn geen aanwijzingen dat patiënten met kanker met de huidige  vaccins een extra risico lopen op bijwerkingen. Dit wordt in de loop van 2021 wel nog verder onderzocht. Wij adviseren kankerpatiënten zich wel te laten vaccineren. Als u behandeld wordt in een wetenschappelijk onderzoek (klinische trial) vragen wij u voor vaccinatie eerst te overleggen met uw behandelend arts.

Voor de juiste en conforme informatie wijzen wij u op de vragen en antwoorden vanuit de rijksoverheid. Lees hier het laatste nieuws over coronavaccinaties in het algemeen. 

Bent u als patiënt met kanker meer kwetsbaar?
Mensen met kanker zijn kwetsbaar. Maar ondertussen weten we steeds meer over het coronavirus en zijn er geen aanwijzingen dat mensen met kanker meer kans hebben op een infectie met het coronavirus. Ook niet dat een infectie ernstiger verloopt bij mensen met kanker.

U kunt veilig naar Instituut Verbeeten komen. Hebt u toch vragen? Neem dan contact met ons op via 013 - 594 77 77.

Betrouwbare informatie over corona en kanker vindt u ook op de volgende websites:
www.kanker.nl/overig/coronavirus-en-kanker
nfk.nl/corona


Wilt u meer informatie?
Meer informatie over het coronavirus leest u op de website van het RIVM www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel. De overheid heeft ook een telefoonnummer geopend voor iedereen met vragen over het coronavirus: 0800-1351.

Alleen samen krijgen we corona onder controle

De kracht van samen