Onze medisch specialisten

Maak kennis met de radiotherapeut-oncologen, physician assistents, nucleair geneeskundigen, klinisch fysici en medewerkers uit de ondersteunende diensten van Instituut Verbeeten. Hieronder leest u eerst per afdeling wat zij doen. Daarna vindt u foto’s van deze medewerkers.

Radiotherapie

Uw behandelend arts op de afdeling Radiotherapie is een radiotherapeut-oncoloog. Dit is een medisch specialist die kankerpatiënten met radioactieve straling behandelt. Om radiotherapeut-oncoloog te worden volg je eerst een universitaire opleiding geneeskunde (universitair/wo). Hierna volg je een specialisatie op de afdeling radiotherapie in een opleidingsziekenhuis. Deze opleiding duurt in principe vijf jaar. Het grootste gedeelte van de opleiding bestaat uit behandeling van eigen patiënten, onder supervisie van de opleidende radiotherapeut-oncologen van het ziekenhuis.

De radiotherapeut-oncoloog stelt samen met u het behandelplan vast. Gedurende uw behandeling krijgt u één of meerdere controleafspraken bij uw arts of de physician assistant (PA). Uw PA bij Instituut Verbeeten is een ervaren professional met een hbo-diploma in de gezondheidszorg. Onze PA houdt spreekuren, mag medische handelingen uitvoeren, behandelplannen opstellen en patiëntenzorg coördineren. De handelingen worden afgestemd met onze radiotherapeut-oncologen. Dankzij onze PA’s is er extra ruimte om u te betrekken bij uw behandelingen en kunnen onze radiotherapeut-oncologen zich meer richten op het bieden van complexe zorg. Onze PA’s dragen bij aan verdere verbetering van onze zorg.

Nucleaire Geneeskunde

Uw arts op de afdeling Nucleaire Geneeskunde is een nucleair geneeskundige. De nucleair geneeskundige heeft zich na de studie geneeskunde nog vier jaar gespecialiseerd in de nucleaire geneeskunde. Hij of zij doet onderzoek met radioactieve stoffen. Deze stoffen worden, meestal via een prik of een infuus, toegediend waarna een scan wordt gemaakt. Bepaalde organen of ziekteprocessen worden hierdoor zichtbaar. Vervolgens maakt de nucleair geneeskundige een verslag voor de specialist die het onderzoek heeft aangevraagd. Ook behandelt de nucleair geneeskundige patiënten met kanker door het inzetten van radioactieve stoffen.

Klinische Fysica & Instrumentatie

Een klinisch fysicus heeft zich na de vijfjarige studie natuurkunde nog vier jaar gespecialiseerd in het gebruik van medische apparatuur in het ziekenhuis, zoals een CT- en MRI-scanner. Een klinisch fysicus is geen arts.

Onze klinisch fysici:

  • Geven advies over de aanschaf van nieuwe apparaten.
  • Houden nieuwe technologische ontwikkelingen op het gebied van radiotherapie en nucleaire geneeskunde bij en adviseren over de mogelijkheden van implementatie van deze nieuwe ontwikkelingen.
  • Zorgen ervoor dat de medische apparatuur voldoet aan de veiligheids- en kwaliteitseisen.
  • Ondersteunen onze radiotherapeut-oncologen bij bestralingsbehandelingen, zoals bijvoorbeeld hyperthermie.

Ondersteunende diensten

Naast bestraling bieden we ook ondersteuning tijdens uw behandeling, die uw behandeling ten goede kan komen. Denk daarbij aan stoppen met roken, de juiste voeding, maatschappelijk werk en extra fysieke zorg en ondersteuning. De juiste tips en adviezen kunnen veel betekenen tijdens uw behandeling, zowel op mentaal als fysiek vlak. Lees hier meer over wat onze medewerkers voor u kunnen betekenen.

Medisch specialisten Radiotherapie

Maaike Beugeling

Maaike Beugeling

Radiotherapeut-oncoloog

Maaike Beugeling volgde haar studie geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In het Erasmus MC, het universitair medisch centrum dat verbonden is aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, werd zij opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog. Maaike is tevens bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie (NVRO). Haar speciale aandachtsgebieden zijn gynaecologie, borst- en hoofd-halskanker en palliatieve zorg.

Floortje Delsing

Floortje Delsing

Physician assistant

Floortje Delsing volgde de opleiding tot PA (physician assistant) aan de HAN University of Applied Sciences (voorheen Hogeschool Arnhem/Nijmegen). Een PA is een ervaren professional met een hbo-diploma in de gezondheidszorg. Haar aandachtsgebieden zijn palliatieve zorg en borstkanker.

Gati Ebrahimi

Gati Ebrahimi

Radiotherapeut-oncoloog

Gati Ebrahimi volgde haar studie geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In het Academisch Medisch Centrum (AMC) Amsterdam werd zij opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog. Daarnaast heeft zij aan Nyenrode Business Universiteit haar executive MBA afgerond. Haar speciale aandachtsgebieden zijn prostaat- en blaaskanker, maag-darmkanker en palliatieve zorg.

Antoine Engelen

Antoine Engelen

Radiotherapeut-oncoloog

Antoine Engelen volgde de studie geneeskunde. Zijn speciale aandachtsgebieden zijn prostaatkanker en brachytherapie. Samen met een specialist van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis vormt hij een vast duo bij de behandeling van prostaatkanker volgens de brachytherapie.

Stefan Franken

Stefan Franken

Radiotherapeut-oncoloog

Stefan Franken volgde zijn geneeskundeopleiding aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In het UMC St. Radboud in Nijmegen werd hij opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog. Zijn speciale aandachtsgebieden zijn long-, blaas-, prostaat- en maag-darmkanker.

Dr. Gwendolyn Griffioen

Dr. Gwendolyn Griffioen

Radiotherapeut-oncoloog

Gwendolyn Griffioen volgde haar studie aan de Universiteit van Amsterdam. Aan de Vrije Universiteit van Amsterdam werd zij opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog. Haar speciale aandachtsgebieden zijn longkanker, maag-darmkanker en palliatieve zorg.

Nienke de Groot

Nienke de Groot

Radiotherapeut-oncoloog

Nienke de Groot volgde haar studie geneeskunde aan de Rijksuniversiteit in Groningen. In de Maastro Clinic in Maastricht werd zij opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog. Haar speciale aandachtsgebieden zijn borstkanker, longkanker en palliatieve zorg.

Friederike Koppe

Friederike Koppe

Manager zorg / radiotherapeut-oncoloog

Friederike Koppe volgde haar studie geneeskunde aan de Rijksuniversiteit in Groningen. In de Maastro Clinic in Maastricht en Heerlen werd zij opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog. Haar speciale aandachtsgebieden zijn longkanker, prostaatkanker, kanker in het gynaecologische gebied, borstkanker en stereotaxie.

Anique Maas

Anique Maas

Physician assistant

Anique Maas volgde de opleiding tot PA (physician assistant) aan de HAN University of Applied Sciences (voorheen Hogeschool Arnhem/Nijmegen). Een PA is een ervaren professional met een hbo-diploma in de gezondheidszorg. Haar aandachtsgebieden zijn palliatieve zorg, borstkanker en longkanker.

Ada Oele

Ada Oele

Radiotherapeut-oncoloog

Ada Oele volgde haar studie geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht. Zij werd opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog in de Maastro Clinic in Maastricht. Haar speciale aandachtsgebieden zijn kanker in het gynaecologisch gebied, urologie, borstkanker en palliatieve zorg.

Dr. Robert Poorter

Dr. Robert Poorter

Radiotherapeut-oncoloog

Robert Poorter volgde zijn studie geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. In het VU medisch centrum werd hij opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog. Zijn speciale aandachtsgebieden zijn sarcomen, borst-, hoofd-hals en maag-darmkanker.

Tom Rozema

Tom Rozema

Radiotherapeut-oncoloog

Tom Rozema volgde zijn studie geneeskunde aan de Universiteit Maastricht. In het Universitair Medisch Centrum Groningen werd hij opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog. Zijn speciale aandachtsgebieden zijn hersentumoren, huidkanker, maagkanker en darmkanker.

Mariska van de Sande

Mariska van de Sande

Radiotherapeut-oncoloog

Mariska van de Sande volgde haar studie geneeskunde aan de universiteit in Leiden. In het LUMC in Leiden werd zij opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog. Haar speciale aandachtsgebieden zijn borst-, blaas- en prostaatkanker, hersentumoren en palliatieve zorg.

Luc Scheijmans

Luc Scheijmans

Radiotherapeut-oncoloog

Luc Scheijmans volgde zijn studie geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. In het Academisch Ziekenhuis Utrecht (nu Universitair Medisch Centrum Utrecht) werd hij opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog. Zijn speciale aandachtsgebieden zijn borstkanker, huidkanker, hyperthermie, benigne en palliatieve zorg.

Maaike Schippers

Maaike Schippers

Radiotherapeut-oncoloog

Maaike Schippers volgde haar studie geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In het Universitair Medisch Centrum Utrecht werd zij opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog. Haar speciale aandachtsgebieden zijn borst-, lymfeklierkanker, hyperthermie en palliatieve zorg.

Brenda Tomasoa

Brenda Tomasoa

Radiotherapeut-oncoloog

Brenda Tomasoa volgde haar studie geneeskunde aan de universiteit van Amsterdam. In het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam werd zij opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog. Haar speciale aandachtsgebieden zijn borstkanker, longkanker, lymfeklierkanker en palliatieve zorg.

Theo Veninga

Theo Veninga

Radiotherapeut-oncoloog

Theo Veninga volgde zijn studie geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. In het UMC St. Radboud werd hij opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog. Zijn speciale aandachtsgebieden zijn prostaat-, blaas- en borstkanker.

Karijn Verschueren

Karijn Verschueren

Radiotherapeut-oncoloog

Karijn Verschueren volgde haar studie geneeskunde aan de Rijksuniversiteit van Leiden. In het Leids Universitair Medisch Centrum en het Medisch Centrum Haaglanden werd zij opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog. Haar speciale aandachtsgebieden zijn borst-, lymfeklierkanker, sarcomen en palliatieve zorg.

Dr. Eva de Wee

Dr. Eva de Wee

Radiotherapeut-oncoloog

Eva de Wee volgde haar studie geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In het Erasmus MC, het universitair medisch centrum dat verbonden is aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, werd zij opgeleid tot radiotherapeut-oncoloog. Haar speciale aandachtsgebieden zijn hoofd-halskanker, longkanker, hersentumoren en palliatieve zorg.

Medisch specialisten Nucleaire Geneeskunde

Arjan van Dijk

Arjan van Dijk

Nucleaire geneeskundige

Arjan van Dijk studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. De opleiding tot nucleair geneeskundige volgde hij in het VU medisch centrum. Sinds 2003 is hij werkzaam in Instituut Verbeeten. Naast de PET-CT heeft de diagnostiek en behandeling van schildkliercarcinoom zijn speciale aandacht.

Micha Pauw

Micha Pauw

Nucleair geneeskundige

Micha Pauw studeerde geneeskunde aan de Universiteit Antwerpen. De opleiding tot nucleair geneeskundige volgde hij in het Catharina Ziekenhuis Eindhoven en het Radboud UMC Nijmegen. Sinds 2020 is hij werkzaam in Instituut Verbeeten. PET-CT oncologie heeft zijn speciale aandacht.

Dr. Rik Pijpers

Dr. Rik Pijpers

Nucleair geneeskundige

Rik Pijpers studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (1979-1986). Van 1989 tot 1993 specialiseerde hij zich in de nucleaire geneeskunde aan het VUmc Amsterdam en was daar tot 2006 staflid. In 1999 promoveerde hij op het proefschrift "Sentinel Node Imaging and Detection in Melanoma and Breast Cancer". In de periode 1995-2005 hield hij zich bezig met de implementatie van de sentinel node biopsie in Nederland. Van 2006 tot 2011 was hij werkzaam als staflid nucleaire geneeskunde in het Catharina Ziekenhuis Eindhoven. Sinds 2011 is hij werkzaam in Instituut Verbeeten. Sinds 2017 is hij differentiatie opleider nucleaire geneeskunde en plaatsvervangend opleider radiologie in Tilburg.

Dr. Ilse Vermeltfoort

Dr. Ilse Vermeltfoort

Nucleair geneeskundige

Dr. Ilse Vermeltfoort, PhD, volgde haar opleiding aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In het VU medisch centrum Amsterdam werd zij opgeleid tot nucleair geneeskundige. Sinds 1 oktober 2009 werkt ze bij Instituut Verbeeten. De nucleaire cardiologie heeft haar speciale aandacht. In 2011 promoveerde zij op haar proefschrift “Diagnosis and prognosis in cardiac syndrome X”. In 2017 ontving zij het prestigieuze Amerikaanse certificaat Nuclear Cardiology. Zij is co-promotor van de studie “Heart Inside Out”. Deze studie bestudeert de invloed van emoties op het hart en wordt in samenwerking met de TiU en het ETZ verricht. Verder is zij nauw betrokken bij de “Optimize” studie. Ook deze wordt in samenwerking met de TiU en de afdeling cardiologie van het ETZ uitgevoerd binnen Instituut Verbeeten.

Medisch specialisten Klinische Fysica & Instrumentatie

Dr. ir. Michiel van den Bosch

Dr. ir. Michiel van den Bosch

Klinisch fysicus

Michiel van den Bosch werkt bij Instituut Verbeeten sinds 2018. Hij deed promotieonderzoek naar de ontwikkeling van een robot voor interventies en behandelingen als brachytherapie in een MR-scanner. Zijn aandachtsgebieden zijn MRI, treatment planning en scripting, EPD, ARIA, protonen, brachytherapie en artificial Intelligence. Zijn tumoraandachtsgebieden zijn gastro-enterologie, gynaecologie en mamma.

Greet D'Olieslager

Greet D'Olieslager

Klinisch fysicus

Greet D'Olieslager werkt sinds 2004 bij Instituut Verbeeten. Haar aandachtsgebieden zijn IGRT, patiëntveiligheid en mouldroom. Haar tumoraandachtsgebieden zijn gastro-enterologie, hoofd-hals, longen, palliatie en oligo meta.

Dr. Marion Essers

Dr. Marion Essers

Klinisch fysicus

Marion Essers werkt bij Instituut Verbeeten sinds 2004. Zij deed promotieonderzoek naar in vivo dosimetrie met diodes en EPIDs. Haar aandachtsgebieden zijn treatment planning en nieuwe planningstechnieken, hyperthermie, protonen en oppervlaktescanning. Haar tumoraandachtsgebieden zijn hoofd-hals, longen, hematologie, mamma, neuro en oligo meta. Tevens heeft zij zitting in het College Consilium en de onderwijscommissie van de NVRO, de commissies Training & Education en Professional Matters van de Efomp, het Kringbestuur van de NVKF en is zij visiteur voor de NVKF.

Dr. ir. Evelyn de Jong

Dr. ir. Evelyn de Jong

Klinisch fysicus

Evelyn de Jong werkt sinds 2022 bij Instituut Verbeeten. Zij deed promotieonderzoek naar beeld-biomarkers om de respons op chemotherapie te voorspellen in stadium IV longkanker patiënten. Haar aandachtsgebieden zijn dosimetrie, stralingshygiёne, IGRT, mouldroom en artificial intelligence. Haar tumoraandachtsgebieden zijn gynaecologie, urologie, sarcomen en dermatologie.

Dr. ir. Willy de Kruijf

Dr. ir. Willy de Kruijf

Klinisch fysicus

Willy de Kruijf werkt bij Instituut Verbeeten sinds 2006. Verder is hij voorzitter van de landelijke vereniging PRISMA-RT. Zijn promotieonderzoek verrichtte hij bij Energieonderzoek Centrum Nederland. Hij is hoofd van de vakgroep Klinisch Fysici en manager van de afdeling Klinische Fysica & Instrumentatie. Zijn aandachtsgebieden zijn management, EPD, ARIA, strategisch data management, oppervlaktescanning, patiёntveiligheid en CIED.

Dr. Esther Raaijmakers

Dr. Esther Raaijmakers

Klinisch fysicus

Esther Raaijmakers werkt sinds 1998 bij Instituut Verbeeten. Zij deed promotieonderzoek naar impedantiecardiografie. Haar aandachtsgebieden zijn dosimetrie, onderhoud versnellers, stralingshygiёne, CT, nucleaire geneeskunde, brachytherapie en patiёntveiligheid. Haar tumoraandachtsgebieden zijn urologie, neurologie, dermatologie en benigne.

Medisch specialisten ondersteunende diensten

Ilse Bekkers-Leers

Ilse Bekkers-Leers

Radiotherapeutisch laborant / stoppen met roken coach

Ilse Bekkers-Leers werkt sinds begin jaren ‘90 bij Instituut Verbeeten. Naast haar werk als radiotherapeutisch laborant zet zij zich, één dag in de week, in als stoppen met roken coach om patiënten te helpen bij het stoppen met roken.

Debbie van den Brandt

Debbie van den Brandt

Oncologisch maatschappelijk werker

Debbie van den Brandt werkt meer dan vijftien jaar als maatschappelijk werker in de oncologie. Ze werkt systeemgericht en heeft zich tevens gespecialiseerd in o.a. niet aangeboren hersenletsel en verliesverwerking.

Corine van Eijck

Corine van Eijck

Oncologisch maatschappelijk werker

Corine van Eijck heeft de opleiding HBO maatschappelijk werk afgerond in 1985. Zij is sindsdien binnen de hulpverlening werkzaam geweest in diverse functies, met als specialisatie het bieden van psychosociale ondersteuning aan gezinssystemen.

Marjolanda Kennis

Marjolanda Kennis

Oncologisch diëtiste

Marjolanda Kennis volgde haar studie Voeding & Diëtetiek aan de Zuyd Hogeschool in Heerlen. Ze is na haar afstuderen werkzaam geweest bij thuiszorg, IKNL en ouderenzorg. Met specifieke opleidingen op het gebied van hoofd-halsoncologie en palliatieve zorg, heeft ze zich op deze vakgebieden gespecialiseerd en werkte ze mee aan het handboek Voeding bij kanker. Zij is tevens lid van Landelijke Werkgroep Diëtetiek Oncologie (LWDO).

Rien Klop

Rien Klop

Radiotherapeutisch laborant / stoppen met roken coach

Rien Klop werkt vanaf 1991 bij Instituut Verbeeten. Naast zijn werk als radiotherapeutisch laborant zet Rien zich, één dag in de week, in als stoppen met roken coach om patiënten te helpen bij het stoppen met roken.

Lisette van Miert

Lisette van Miert

Oncologisch diëtiste

Lisette van Miert volgde haar studie aan de Hogeschool voor Voeding en Diëtetiek in Nijmegen (HAN). Ze heeft vanaf 1990 gewerkt in diverse algemene ziekenhuizen en ouderenzorg. Inmiddels kan zij zich door scholing en twintig jaar ervaring in de oncologie ook oncologisch diëtiste noemen. Lisette is tevens bestuurslid van de Landelijke Werkgroep Diëtetiek Oncologie (LWDO).

Laura Reijm

Laura Reijm

Oncologisch diëtiste

Laura Reijm volgde haar studie Voeding & Diëtetiek aan de Haage Hogeschool. Ze is in 2015 afgestuurd en als diëtist werkzaam geweest in zowel het ziekenhuis als in het bedrijfsleven, waarbij het werk altijd gericht was op ondervoeding. Sinds 2021 is zij werkzaam als oncologisch diëtiste bij Instituut Verbeeten.